Matematik
Matematik Hjælp
27. januar 2008 af
mortenasm (Slettet)
Hej, er der en venlig sjæl, der kan hjælpe mig med en opgave ? :D
En kasse uden låg og med kvadratisk bund har et rumfang på 125. Kantlængden i den kvadratiske bund betegnes X, mens kassens højde betegnes Y.
Beregn kassen overflade areal som funktion af X.
På forhånd MANGE TAK !
En kasse uden låg og med kvadratisk bund har et rumfang på 125. Kantlængden i den kvadratiske bund betegnes X, mens kassens højde betegnes Y.
Beregn kassen overflade areal som funktion af X.
På forhånd MANGE TAK !
Svar #1
27. januar 2008 af Danielras (Slettet)
Overfladen kan skrives:
O = x^2 + 4xy
Om rumfanget ved du:
V = x^2 * y
125 = x^2 * y
Isoler y af udtrykket for rumfanget og indsæt i udtrykket for overfladen. Overfladen er nu udtrykt som funktion af x.
O = x^2 + 4xy
Om rumfanget ved du:
V = x^2 * y
125 = x^2 * y
Isoler y af udtrykket for rumfanget og indsæt i udtrykket for overfladen. Overfladen er nu udtrykt som funktion af x.
Svar #2
27. januar 2008 af -Zeta- (Slettet)
En kasse med kvadratisk bund, har et overfladeareal bestemt ved:
O = x^2 + 4xy (1)
hvor x er kantlængden på den kvadratiske bund, og y er højden af kassen. Altså er overfladearealet skrevet som summen af bunden af kassen (x^2) og kassens fire sider (4*x*y). Låget er ikke medregnet.
Samme kasses rumfang er bestemt ved:
V = y*x^2 (2)
Du ved at kassens rumfang er 125, hvorfor du i (2), hvor V=125, kan isolere y. Det udtryk som du får for y, indsætter du i (1), hvorved du faktisk har kassens overfladeareal kun udtryk ved hjælp af x.
O = x^2 + 4xy (1)
hvor x er kantlængden på den kvadratiske bund, og y er højden af kassen. Altså er overfladearealet skrevet som summen af bunden af kassen (x^2) og kassens fire sider (4*x*y). Låget er ikke medregnet.
Samme kasses rumfang er bestemt ved:
V = y*x^2 (2)
Du ved at kassens rumfang er 125, hvorfor du i (2), hvor V=125, kan isolere y. Det udtryk som du får for y, indsætter du i (1), hvorved du faktisk har kassens overfladeareal kun udtryk ved hjælp af x.
Skriv et svar til: Matematik Hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
