Matematik
Problem med løsning - passer det?
27. januar 2008 af
Christiane.k (Slettet)
Hej Alle.
Jeg kan ikke få denne opgave til at passe.
Jeg skal finde monotoniforhold og ekstremumssteder.
p(x)=ln(2+1)-4x, p'(x)=2/(2x+1)-4
p'(x)=0 ... x = -1/4
Men laver jeg så "en pilemodel" og sætter værdier ind under og over -1/4, så får jeg grafen til at være aftagende på begge sider.. Og det kan bare ikke passe, for jeg har lige tegnet den ind på lommeregneren..
Er der nogen der kan se min fejl?
Hilsen Julie.
Jeg kan ikke få denne opgave til at passe.
Jeg skal finde monotoniforhold og ekstremumssteder.
p(x)=ln(2+1)-4x, p'(x)=2/(2x+1)-4
p'(x)=0 ... x = -1/4
Men laver jeg så "en pilemodel" og sætter værdier ind under og over -1/4, så får jeg grafen til at være aftagende på begge sider.. Og det kan bare ikke passe, for jeg har lige tegnet den ind på lommeregneren..
Er der nogen der kan se min fejl?
Hilsen Julie.
Svar #1
27. januar 2008 af ibibib (Slettet)
Står der p(x)=ln(2x+1)-4x?
Husk at Dm(ln)>0 så 2x+1>0 <=> x>-½.
Når du sætter ind skal du vælge en x-værdi mellem -½ og -1/4.
Husk at Dm(ln)>0 så 2x+1>0 <=> x>-½.
Når du sætter ind skal du vælge en x-værdi mellem -½ og -1/4.
Skriv et svar til: Problem med løsning - passer det?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
