Fysik

Hjælp til beregning af Vo

27. januar 2008 af ninjasani (Slettet)
Opgaven lyder:
Efter at have bevæget sig 258 m har en bil hastigheden 85 km/h.

Bilens konstante acceleration på hele strækningen er 0,78 m/s2.

Vi skal nu finde ud af hvad bilens begyndelseshastighed er, målt i km/h?

Hvordan beregner jeg dette (Vo)?

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2008 af mathon

v = 85 km/h omregnes til m/s

2*a*s = v^2-vo^2

vo^2 = 2*a*s-v^2

vo = sqrt( 2*a*s-v^2)

vo omregnes til km/h


kommentar:
1 m/s = 3,6 km/h

Skriv et svar til: Hjælp til beregning af Vo

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.