Matematik
eksponentiel funktion
27. januar 2008 af
Bruger88 (Slettet)
Hej. Er der en der kan hjælpe mig med følgende opgave?
Når ukrudtmidlet mechlorprop anvendes i naturen, nedbrydes det med tiden. Ved konstant jordtemperatur gælder, at den ikke nedbrudte del aftager eksponentielt som funktion af tiden. Halveringstiden for mechlorprop i denne proces afhænger af jordtemperaturen, som det fremgår af skemaet:
Jordtemperatur ----- Halveringstid (døgn)
5 ----------------------------- 20
10 ----------------------------- 12
20 ----------------------------- 3
En mark sprøjtes med 8 kg mechlorprop i en periode, hvor jordtemperaturen er 5 grader.
Hvor mange procent af den oprindelige mængde ukrudtsmiddel er nedbrudt efter 10 døgn?
Hvor lang tid ville det tage at nedbryde den samme procentdel af ukrudtsmidlet hvis jordtemperaturen var 10 grader?
Altså det er en eksponentiel funktion så:
f(x)= b*a^x
Men hvad er b og a?
Når ukrudtmidlet mechlorprop anvendes i naturen, nedbrydes det med tiden. Ved konstant jordtemperatur gælder, at den ikke nedbrudte del aftager eksponentielt som funktion af tiden. Halveringstiden for mechlorprop i denne proces afhænger af jordtemperaturen, som det fremgår af skemaet:
Jordtemperatur ----- Halveringstid (døgn)
5 ----------------------------- 20
10 ----------------------------- 12
20 ----------------------------- 3
En mark sprøjtes med 8 kg mechlorprop i en periode, hvor jordtemperaturen er 5 grader.
Hvor mange procent af den oprindelige mængde ukrudtsmiddel er nedbrudt efter 10 døgn?
Hvor lang tid ville det tage at nedbryde den samme procentdel af ukrudtsmidlet hvis jordtemperaturen var 10 grader?
Altså det er en eksponentiel funktion så:
f(x)= b*a^x
Men hvad er b og a?
Svar #3
30. januar 2008 af Bruger88 (Slettet)
altså 0,9659^10 = 0,7068
0,7068 * 100 = 70,6841
100-70,6841 = 29,3159 %?
0,7068 * 100 = 70,6841
100-70,6841 = 29,3159 %?
Skriv et svar til: eksponentiel funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
