Fysik
Lysets hastighed i vand?
27. januar 2008 af
Bettemy (Slettet)
I et forsøg skulle vu først bestemme gitterkonstanten ud fra et forsøg, hvor vi kendte alle andre faktorer (gitteret stod nede i en skål, da vi senere skulle bruge præcis samme opstilling, bare hvor der skulle være vand i skålen.
I andet forsæg havde vi så samme opstilling, bare med den forskel at der skulle være vand i skålen, og opgaven lød nu på at vi skal bestemme lysets hastighed i vand.
Jeg kender både bølgelængden på laserrlyset, gitterkonstanten (fra forrige forsøg), og Thetha(hvis det staves sådan)/phi.. Altså har jeg alle de ting, der indgår i gitterkonstantligningen.. Men kan SIMPELTHEN ikke finde ud af, hvordan jeg skal finde lysets hastighed i vand..?
Nogen der har en idé?
Har selv tænkt på formlen med c = bølgelængde * frekvens - men jeg kender jo ikke frekvensen - eller kan jeg regne den ud ved hjælp af mine data?
Håber det er til at forstå ? og at nogle kan hjælpe :)
I andet forsæg havde vi så samme opstilling, bare med den forskel at der skulle være vand i skålen, og opgaven lød nu på at vi skal bestemme lysets hastighed i vand.
Jeg kender både bølgelængden på laserrlyset, gitterkonstanten (fra forrige forsøg), og Thetha(hvis det staves sådan)/phi.. Altså har jeg alle de ting, der indgår i gitterkonstantligningen.. Men kan SIMPELTHEN ikke finde ud af, hvordan jeg skal finde lysets hastighed i vand..?
Nogen der har en idé?
Har selv tænkt på formlen med c = bølgelængde * frekvens - men jeg kender jo ikke frekvensen - eller kan jeg regne den ud ved hjælp af mine data?
Håber det er til at forstå ? og at nogle kan hjælpe :)
Svar #1
28. januar 2008 af Matkaj
I vakuum gælder at c = bølgelængde gange frekvens, fra dit første forsøg kan du altså bestemme frekvensen (lysets fart i luft er ca. lig c).
I vandet gælder v (lysets fart i vand) = bølgelængde gange frekvens, hvor frekvensen er den samme som før.
Det er kun bølgelængden og dermed farten der ændres i et andet stof, frekvensen af lyset ændres ikke.
I vandet gælder v (lysets fart i vand) = bølgelængde gange frekvens, hvor frekvensen er den samme som før.
Det er kun bølgelængden og dermed farten der ændres i et andet stof, frekvensen af lyset ændres ikke.
Skriv et svar til: Lysets hastighed i vand?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
