Matematik
konstanter....
27. januar 2008 af
Klaraa (Slettet)
Hey
jeg sidder med denne her opgave:
Parablen med ligningen y= ax¨2+bx+c tangerer linien y= x i (0,0). desuden er y = 2x-3 tangent til parablen.
beregn konstanterne a, b, og c ..
nogen der kan give en hånd..?
jeg sidder med denne her opgave:
Parablen med ligningen y= ax¨2+bx+c tangerer linien y= x i (0,0). desuden er y = 2x-3 tangent til parablen.
beregn konstanterne a, b, og c ..
nogen der kan give en hånd..?
Svar #1
27. januar 2008 af dnadan (Slettet)
udnyt at:
f'(x)=2ax+b
samt at c=0 i
f(x)=ax^2+bx+c
Ud fra dette kan to ligninger med to ubekendte nu opstilles og løses.
f'(x)=2ax+b
samt at c=0 i
f(x)=ax^2+bx+c
Ud fra dette kan to ligninger med to ubekendte nu opstilles og løses.
Skriv et svar til: konstanter....
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
