Matematik
HJÆLP ! Mat opgave
27. januar 2008 af
Christiane.k (Slettet)
Hej Alle.
Hvordan løser jeg denne opgave. Jeg plejer godt at kunne finde monotoniforhold, Dm(f) og Vm(f), men synes den er lidt svær. Hvordan gør jeg det i denne opgave?
g(x)=ln(f(x))
Bestem definitionsmængde og værdimængden for g...
Håber på hjælp.
Hilsen Christiane.
Hvordan løser jeg denne opgave. Jeg plejer godt at kunne finde monotoniforhold, Dm(f) og Vm(f), men synes den er lidt svær. Hvordan gør jeg det i denne opgave?
g(x)=ln(f(x))
Bestem definitionsmængde og værdimængden for g...
Håber på hjælp.
Hilsen Christiane.
Svar #1
28. januar 2008 af piper (Slettet)
Lad os prøve at kigge på definitionsmængden. Her skal du være opmærksom på at ln(x) er defineret for x > 0. Ud fra dette hvad kan vi så sige om de x man putter ind i funktionen for g?
Svar #2
28. januar 2008 af Søren Linck (Slettet)
g(x)=ln(f(x)) er det samme som
f'(x)
g'(x)= -----
f(x)
f'(x)
g'(x)= -----
f(x)
Skriv et svar til: HJÆLP ! Mat opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
