Matematik

Hjælp til opgave

28. januar 2008 af Rolf J (Slettet)
Løs ligningen x=sqrt(x-1)+21 ved omskrivningen

x=sqrt(x-1)+21 <=> x-1=sqrt(x-1)+20


Det er tydeligt at ligningen ikke skal løses på den "almindelige" måde, altså ved først at trække alle de 21 fra på begge sider af lighedstegnet for så at ophæve rodtegnet ved at kvadrerer osv. Jeg mener løsningen ligger i at der står det samme på venstre side af lighedstegnet som der gør på højre side under rodtegnet, men derfra ved jeg ikke hvad der skal gøres. Nogle bud?

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2008 af Isomorphician

x-21 = kvrod(x-1) <=>
(x-21)^2 = x-1 <=>
....

Skriv et svar til: Hjælp til opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.