Matematik
Polynomit opgave :/
28. januar 2008 af
Janik-123456 (Slettet)
Heej,
jeg har en opgave der hedder, at man skal bestemme
’k’, så -2 er rod i polynomit;
p(x) = x^3 + kx^2 + x - 3/2 = 0
Hvad betyder ”er rod i polynomit”? Hvordan skal jeg gøre?
Tak på forhånd :)
jeg har en opgave der hedder, at man skal bestemme
’k’, så -2 er rod i polynomit;
p(x) = x^3 + kx^2 + x - 3/2 = 0
Hvad betyder ”er rod i polynomit”? Hvordan skal jeg gøre?
Tak på forhånd :)
Svar #1
28. januar 2008 af andersbm (Slettet)
Rødderne i polynomiet er der, hvor funktionen skærer x-aksen. Normalt sættes en funktion af typen polynomier lig med nul og derved findes de x, hvor funktionen skærer x-aksen. Derfor, da du nu kender roden kan du direkte sætte den ind på x's plads sådan at:
2^3+k*2^2+2-3/2=0 og her skal du så bare isolerer x.
2^3+k*2^2+2-3/2=0 og her skal du så bare isolerer x.
Svar #2
28. januar 2008 af Janik-123456 (Slettet)
Så når en opg. står så'n, skal jeg bare indsætte. Ok, det har jeg fat i.
...men jeg får det til -17/8 ? :/
...men jeg får det til -17/8 ? :/
Svar #3
28. januar 2008 af Danielras (Slettet)
Ikke helt rigtigt.
x^3 + kx^2 + x - 3/2 = 0
(-2)^3 + k*(-2)^2 - 2 - 3/2 = 0
-8 + 4k - 2 - 3/2 = 0
-16/2 + 4k - 4/2 - 3/2 = 0
-16/2 + 4k - 4/2 - 3/2 = 0
-23/2 + 4k = 0
4k = 23/2
k = 23/8
x^3 + kx^2 + x - 3/2 = 0
(-2)^3 + k*(-2)^2 - 2 - 3/2 = 0
-8 + 4k - 2 - 3/2 = 0
-16/2 + 4k - 4/2 - 3/2 = 0
-16/2 + 4k - 4/2 - 3/2 = 0
-23/2 + 4k = 0
4k = 23/2
k = 23/8
Skriv et svar til: Polynomit opgave :/
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
