Matematik

En opgave

29. januar 2008 af Helene150 (Slettet)
Hej.

Hvordan laver jeg en ligning med 2 ubekendte ud af denne opgave? Er ikke helt sikker på hvordan det skal gøres, derfor spørger jeg lige jer.

I en vestjysk æbleplantage er der 2 æblesorter. Ingrid Marie gav et år 7,7kg æbler pr. træ. Og sorten "Belle de Boskoop" gav 5,1kg pr. træ. I alt blev der produceret 611 tons æbler af 112.000 træer. Hvor mange æbletræer er der af hver de 2 sorter ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2008 af ibibib (Slettet)

x = antal Ingrid Marie træer
y = antal "Belle de Boskoop" træer.

7,7x+5,1y = 611000

Skriv selv den anden ligning.

Svar #2
29. januar 2008 af Helene150 (Slettet)

Hm. Forstår bar eikke helt hvordan den anden kan findes, for synes det hele er i den første. Kunne du måske forklare det ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. januar 2008 af -Zeta- (Slettet)

#2.
Den første ligning beskriver det samlede antal æbler, og den anden ligning fortæller om antal træer.

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. januar 2008 af -Zeta- (Slettet)

#3.
antal æbler --> kg æbler

Svar #5
29. januar 2008 af Helene150 (Slettet)

Så vil den anden ligning komme til at hedde x + y = 112000 ?

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. januar 2008 af Danielras (Slettet)

Ja

Skriv et svar til: En opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.