Matematik

ligning til tangent

30. januar 2008 af CCM (Slettet)
hej

en funktion f er bestemt ved f(x)= 3*ln x - x^5 + 4x^4

jeg skal bestem en ligning for tangenten til grafen f i punktet p(2, f(2))

HJÆLP hurtigt! :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2008 af Mulle-L (Slettet)

Ligningen for en tangent er:
y=f'(x0)*(x-x0)+f(x0.

Løs før f'(x)
SÆt derefter x0 ind på x-plads i begge.
Og så er det bare at sætte ind i ligningen :)


Svar #2
30. januar 2008 af CCM (Slettet)

Men jeg er ikke så skide god til det :) kan du lave opgaven helt?

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. januar 2008 af Mulle-L (Slettet)

Prøv selv, så skal jeg nok hjælpe dig, hvis du går i stå.
Find bare f' på lommeregner, så går det let:)

Svar #4
30. januar 2008 af CCM (Slettet)

Min TI89-lommeregner er nemlig gået i stå, med den kunne jeg sagtens men har lidt et problem nu. Kan det ikke i hovedet ..

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. januar 2008 af Mulle-L (Slettet)

f'(x)=3/x-5x^4+16x^3 :)
Så sæt 2 ind på x's plads

Svar #6
30. januar 2008 af CCM (Slettet)

Mange tak :)
Men vil du lige regne den på lommeregneren, jeg tror ikke min hovedberegning er helt rigtig.. :/

Brugbart svar (0)

Svar #7
30. januar 2008 af Mulle-L (Slettet)

Hvad har du fået da?

Svar #8
30. januar 2008 af CCM (Slettet)

noget med 49 !?! :S

Brugbart svar (0)

Svar #9
30. januar 2008 af Mulle-L (Slettet)

Hvilken er det?

Brugbart svar (0)

Svar #10
30. januar 2008 af Mulle-L (Slettet)

Får også noget med 49,5 i f':)

Svar #11
30. januar 2008 af CCM (Slettet)

okay, så var det ikke helt galt :) tak for hjælpen!

Brugbart svar (0)

Svar #12
30. januar 2008 af Mulle-L (Slettet)

Så lidt :)
Du har fået et resultat?

Skriv et svar til: ligning til tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.