Kemi
hjælp til opgave..
30. januar 2008 af
skole-pigen (Slettet)
I min lektie til i morgen skal jeg lave en opgave, som jeg har ldit problemer med.. faktisk forstår jeg den slet ikke.
- Der skal fremstilles 0,250 L af en 0,30 molær opløsning af kobber(II)sulfat til et forsøg. Udgansstoffet er CuSO4*5H2O, kobber(II)sulfat-vand(1/5)
Der findes altså 5 molekyler krystalvand pr. formelenhed stof.
a. Hvor stor en stofængde CuSO4*5H2O(s) skal der bruges til opløsningen?
b. Hvor meget CuSO4*5H2O(s) skal der afvejes?
Håber der er nogen, der kan hjælpe...
- Der skal fremstilles 0,250 L af en 0,30 molær opløsning af kobber(II)sulfat til et forsøg. Udgansstoffet er CuSO4*5H2O, kobber(II)sulfat-vand(1/5)
Der findes altså 5 molekyler krystalvand pr. formelenhed stof.
a. Hvor stor en stofængde CuSO4*5H2O(s) skal der bruges til opløsningen?
b. Hvor meget CuSO4*5H2O(s) skal der afvejes?
Håber der er nogen, der kan hjælpe...
Svar #1
30. januar 2008 af dnadan (Slettet)
a) n=c*V
b) m=n*M
hvor:
n=stofmængden(mol)
c=koncentrationen(mol/L eller M)
V=volumen(L)
m=massen(g)
M=molarmassen(g/mol)
b) m=n*M
hvor:
n=stofmængden(mol)
c=koncentrationen(mol/L eller M)
V=volumen(L)
m=massen(g)
M=molarmassen(g/mol)
Skriv et svar til: hjælp til opgave..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
