Matematik
Ligning
30. januar 2008 af
theghostofyou (Slettet)
Hej
Står lige og er ved at lave en ligning, som lyder
1/3x + x - 1/4x^2.
Jeg har lavet det andet led (+x) om til en brøk, 3/3, så 1/3 x + 3/3 x giver 4/3 x. Men hvordan skal jeg minusse med 1/4 x^2?
Står lige og er ved at lave en ligning, som lyder
1/3x + x - 1/4x^2.
Jeg har lavet det andet led (+x) om til en brøk, 3/3, så 1/3 x + 3/3 x giver 4/3 x. Men hvordan skal jeg minusse med 1/4 x^2?
Svar #2
30. januar 2008 af theghostofyou (Slettet)
Jo, det er en ligning, men jeg har bare regnet lidt på den..
HELE opgaven lyder:
Løs ligningen:
f(x)=1/4x^2-x+2 og g(x)1/3x+3
HELE opgaven lyder:
Løs ligningen:
f(x)=1/4x^2-x+2 og g(x)1/3x+3
Svar #3
30. januar 2008 af dnadan (Slettet)
Det er ikke en ligning, for at det er en ligning, skal der være et lighedstegn.
Men jeg antager, at du mener:
løs ligningen f(x)=g(x):
1/4x^2-x+2=1/3x+3 for G=R
<=>
1/4x^2-x-1/3x+2-3=0
<=>
1/4x^2-4/3x-1=0
Denne andengradsligning løses efter den gennerelle regnemetode.
Eksempler på denne kan ses på:
http://peecee.dk/upload/view/94252
Men jeg antager, at du mener:
løs ligningen f(x)=g(x):
1/4x^2-x+2=1/3x+3 for G=R
<=>
1/4x^2-x-1/3x+2-3=0
<=>
1/4x^2-4/3x-1=0
Denne andengradsligning løses efter den gennerelle regnemetode.
Eksempler på denne kan ses på:
http://peecee.dk/upload/view/94252
Svar #4
30. januar 2008 af theghostofyou (Slettet)
Ja, det kunne godt passe, da vi har haft om andengradsligninger på det sidste. Men du kunne se på det, at det var en andengradsligning, ved at der stod x^2, ikke?
Ellers mange tak
Ellers mange tak
Skriv et svar til: Ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
