Matematik
beskrivelse af model (ligning)
30. januar 2008 af
Potus (Slettet)
Hej,
Jeg har følgende opgave:
En vandret liggende bjælke er i den ene ende fastholdt ved indmuring, medens den i den anden ende kun er understøttet af en pille.
Bjælkens frie længde fra pillen til muren er 1 meter. Belastes bjælken ensartet i hele sin frie længde, kan den lodrette nedbøjning i afstanden x meter fra pillen beskrives ved:
f(x) = k·(x-3x^3+2x^4)
hvor k er en positiv konstant og xE[0;1] --> fra 0 til 1 meter
Spørgsmålet går ud at beskrive hvad denne model fortæller om bjælkens nedbøjning.
Jeg har tegnet ligningen på graftegner, hvor jeg havde sat k = 0,5 .
Men jeg forstår det godt nok ikke..
Jeg har følgende opgave:
En vandret liggende bjælke er i den ene ende fastholdt ved indmuring, medens den i den anden ende kun er understøttet af en pille.
Bjælkens frie længde fra pillen til muren er 1 meter. Belastes bjælken ensartet i hele sin frie længde, kan den lodrette nedbøjning i afstanden x meter fra pillen beskrives ved:
f(x) = k·(x-3x^3+2x^4)
hvor k er en positiv konstant og xE[0;1] --> fra 0 til 1 meter
Spørgsmålet går ud at beskrive hvad denne model fortæller om bjælkens nedbøjning.
Jeg har tegnet ligningen på graftegner, hvor jeg havde sat k = 0,5 .
Men jeg forstår det godt nok ikke..
Skriv et svar til: beskrivelse af model (ligning)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
