Matematik
opgave 6.003
31. januar 2008 af
BusterB (Slettet)
Jeg sidder og laver en opgave, som vi har for i lektie til i morgen, men kan ikke finde ud af den.
En virksomhed fremstiller en vare. Omkostningerne 0(x) ved fremstilling af x tons pr. uge af denne vare givet ved 0(x)=x^3-30x^2+500x+30, hvor 0(x) er udtrykt i en møntenhed, som er underordnet i denne forbindelse. Den producerede varemængde kan sælges til en fast pris på 308 pr.ton.
a) Bestem det antal tons, som virksomheden skal fremtstille pr, uge, hvis fortjenesten skal være maksimal.
En virksomhed fremstiller en vare. Omkostningerne 0(x) ved fremstilling af x tons pr. uge af denne vare givet ved 0(x)=x^3-30x^2+500x+30, hvor 0(x) er udtrykt i en møntenhed, som er underordnet i denne forbindelse. Den producerede varemængde kan sælges til en fast pris på 308 pr.ton.
a) Bestem det antal tons, som virksomheden skal fremtstille pr, uge, hvis fortjenesten skal være maksimal.
Svar #1
31. januar 2008 af dnadan (Slettet)
Opstil et udtryk for fortjenesten.
K(x) = salgsprisen - omkostningerne
K(x) = 308*x - x^3 + 30*x^2 - 500*x - 30
Du skal nu undersøge hvornår K(x) har maksimum. Kig derfor på hvornår K'(x) er lig med nul, og foretag derefter en fortegnsundersøgelse.
K(x) = salgsprisen - omkostningerne
K(x) = 308*x - x^3 + 30*x^2 - 500*x - 30
Du skal nu undersøge hvornår K(x) har maksimum. Kig derfor på hvornår K'(x) er lig med nul, og foretag derefter en fortegnsundersøgelse.
Skriv et svar til: opgave 6.003
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
