Matematik
Liniær funktion ..
31. januar 2008 af
lonaeeh (Slettet)
Jeg har lige en lille opgave jeg er i tvivl om:
For en vare, er sammenhængen mellem afsætning (x) og pris (p(x)) givet ved:
P(x) = -0,05x + 2000, for xe [0;40000]
Find forskriften for p^-1 ..
Skal jeg så "bare" opløfte hele forskriften i -1?
For en vare, er sammenhængen mellem afsætning (x) og pris (p(x)) givet ved:
P(x) = -0,05x + 2000, for xe [0;40000]
Find forskriften for p^-1 ..
Skal jeg så "bare" opløfte hele forskriften i -1?
Svar #1
31. januar 2008 af sigmund (Slettet)
Grafen for p(x) er en ret linje, følgelig er funktionen én til én, dvs. at til en x-værdi svarer én og kun én y-værdi. Dermed kan forskriften for p^(-1)(y) findes ved at løse lignignen y = -0.05x+2000:
p^(-1)(y) = x = (2000-y)/0.05.
p^(-1)(y) = x = (2000-y)/0.05.
Svar #2
31. januar 2008 af lonaeeh (Slettet)
Må ærlig indrømme. at jeg ikke helt forstår det. altså ved det er en ret linie og at en x værdi svarer kun til en y værdi, men forstår ikke at forskriften kan ende med at gi (2000-y)/0,05 ..
Svar #3
01. februar 2008 af sigmund (Slettet)
Isoler x i ligningen y = -0.05x+2000:
1) Træk 2000 fra på begge sider: y-2000 = -0.05x;
2) Divider med 0.05 på begge sider: (y-2000)/0.05 = -x;
3) Gang med -1 på begge sider: -(y-2000)/0.05 = x <=> x = (2000-y)/0.05.
1) Træk 2000 fra på begge sider: y-2000 = -0.05x;
2) Divider med 0.05 på begge sider: (y-2000)/0.05 = -x;
3) Gang med -1 på begge sider: -(y-2000)/0.05 = x <=> x = (2000-y)/0.05.
Skriv et svar til: Liniær funktion ..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
