Fysik

Noget m. specifikvarmekapacitet, tror jeg :/

31. januar 2008 af Janik-123456 (Slettet)
Hej,

Jeg har en opgave her med en opg. A & B, men jeg kan ikke finde ud af dem.
Ved ikke hvad jeg skal bruge al infoen til, eller hvilken info jeg skal bruge, eller formlen.
Nogen der kan hjælpe?

Info:
En hårtørre bruger 30W, når kold luft kommer ud.
Den bruger 450W, når den blæser med varm luft.
Hårtørren suger 4,2L luft ind pr./s
Før opvarmning er luftens temp. 20 grader.
Densitete er 1,2g/L
Specifikvarmekapacitet er 1,0j/g*K


Spørgsmål a;
Hvilken temp. vil luften have når den bliver opvarmet af et ’varmelegemet’ :/


Spørgsmål b;
Hvor lang tid vil det tage at fordampe 80 % af vandet, når den varme luft sendes mod en våd klud?
Hvor stor en brøkdel af hårtørrerens energiomsætning er blevet brugt til dette?


Jeg er ret håbløs til fysik :/

Takker mange gange på forhånd.

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2008 af mathon

a)

hårtørreren bruger(450-30)W = 420 W til selve luftopvarmningen.

afgivet energi = modtaget energi

P*t = m*c*delta_T

(420 J/s)*(1 s) = ((4,2 L)*(1,2 g/L))*(1 J/(g*K)*(T-20 K)


Svar #2
31. januar 2008 af Janik-123456 (Slettet)

1#

mener jeg har set den formel før.
Er det ikke der hvor man normalt sætter grader op mod hinanden? Eller tar jeg fejl..

Hm, så når jeg skal udregne det, skal jeg så bare skrive som du har?
Hvordan gør jeg med =? Skal det bare blive der og så bruge solve? Og havd skal mit x være hvis det er solve?


Svar #3
31. januar 2008 af Janik-123456 (Slettet)

...skal t være x? er det temp?

Brugbart svar (0)

Svar #4
31. januar 2008 af Michaelosm (Slettet)

Ja T skal være x. Du kan også løse den uden at bruge solver. Bare isoler T.

Svar #5
31. januar 2008 af Janik-123456 (Slettet)

Ok vil prøve at isolere t, for da jeg gjorde det m. solve fik jeg en ligning istedet for :/


Kan du kigge igen om 10 min, og se om jeg har fået det korrekte?

Svar #6
31. januar 2008 af Janik-123456 (Slettet)

420*1 = 4.2*1.2*1*T-2
(420 + 2) / 4.2*1.2*1 = T

83,7302?

Brugbart svar (0)

Svar #7
31. januar 2008 af Michaelosm (Slettet)

nej.

420*1=4,2*1,2(T-20)

420/(4,2*1,2)=T-20

T=420/(4,2*1,2)+20

Svar #8
31. januar 2008 af Janik-123456 (Slettet)

Ok.

Så det bliver 103 grader.

Jeg takker for hjælpen.


Men ved du hvordan jeg skal lave b evt.?

:/

Brugbart svar (0)

Svar #9
31. januar 2008 af Michaelosm (Slettet)

Hvis man ikke ved hvor meget vand der er i kluden, og hvilken temperatur vandet har kan opgaven ikke løses. (hvis temperaturen på vandet ikke er opgivet, ville jeg antage at den var 20 grader)

Svar #10
31. januar 2008 af Janik-123456 (Slettet)

Jeg får opgivet en graf, hvor den er M/g op, t/min ned.

Hvordan skal jeg aflæse, hvis det er det jeg skal :/

Brugbart svar (0)

Svar #11
31. januar 2008 af Michaelosm (Slettet)

Jeg forstår ikke helt hvad du mener. Har du M på y-aksen og t på x-aksen eller hvordan hænger det sammen? Jeg skal også vide om det er massen på kluden du har, eller om det er massen på vandet i kluden.

Svar #12
31. januar 2008 af Janik-123456 (Slettet)

Hm, opad, hedder det m/g.
Nedad hedder det t/min.

Som det øverste punkt er den ca. 37 m/g.
det er på 0 t/min.


Brugbart svar (0)

Svar #13
31. januar 2008 af Michaelosm (Slettet)

Jeg forstår det stadig ikke. Som du siger det lyder det som om at der kun er 1 akse, og den har 2 ting på sig.

Men jeg tror du skal finde det sted på grafen hvor der er 20% af massen tilbage. Dvs. 37*0,2=7,4. Aflæs derefter tiden.

Svar #14
31. januar 2008 af Janik-123456 (Slettet)

Ok, jeg vil prøve. Ellers laver jeg den bare ikke, er også iorden.


Takker for al hjælpen..

Skriv et svar til: Noget m. specifikvarmekapacitet, tror jeg :/

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.