Fysik
Svæveøvelse - opgave
02. februar 2008 af
Ralphi (Slettet)
Er der nogen der kan forklare mig hvad jeg skal gøre her og evt komme med et resultat, så jeg kan se jeg laver det rigtige? Jeg har ingen ide om hvad jeg skal gøre faktisk...
Når man ser kampe i basketball, oplever man ofte, at spillerne nærmest svæver stille i luften, mens de scorer. Det har en fysisk forklaring. En simpel model for den hoppende spiller er en kugle, som skydes lodret opad.
1. Hvor hurtigt skal kuglen skydes af sted for at nå netop en meter op?
2. Beregn hvor lang tid kuglen er i de øverste 20 cm henholdsvis de nederste 20 cm af sin bane.
3. Forklar synsbedraget.
Når man ser kampe i basketball, oplever man ofte, at spillerne nærmest svæver stille i luften, mens de scorer. Det har en fysisk forklaring. En simpel model for den hoppende spiller er en kugle, som skydes lodret opad.
1. Hvor hurtigt skal kuglen skydes af sted for at nå netop en meter op?
2. Beregn hvor lang tid kuglen er i de øverste 20 cm henholdsvis de nederste 20 cm af sin bane.
3. Forklar synsbedraget.
Svar #1
02. februar 2008 af Jerslev (Slettet)
Benyt standardbevægelsesligningerne:
s(t)=s0+v0*t+0,5*a*t²
v(t)=v0+a*t
a(t)=a
Bemærk, at a er konstant lig med tyngdeaccelerationen.
s(t)=s0+v0*t+0,5*a*t²
v(t)=v0+a*t
a(t)=a
Bemærk, at a er konstant lig med tyngdeaccelerationen.
Skriv et svar til: Svæveøvelse - opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
