Matematik
mat. opgave
02. februar 2008 af
sophie_lg (Slettet)
Hej.
Jeg er en ny bruger herinde og er her dels for at få noget inspiration og måske en gang imellem også få noget hjælp til de ting jeg ikke forstår.
Jeg har fx en opgave her, som jeg ikke rigtig kan komme videre med. Jeg kan desværre ikke vise figuren som hører til opgaven.
Ovenstående figur viser dagens længde i Manilla i Filipperne. Der gælder med god tilnærmelse, at
f(x) = 0.84*sin(0.017x-1.30)+12.13, hvor f(x) er længden af dag nr. x.
Længden af dagen måles i timer, og den 1. januar er dag nr. 1.
a) Bestem længden af dag nr. 82.
Her har jeg sagt f(82) og fået resultatet til ca. 12,2 timer.
b) Bestem numrene på de dage, hvis længde er over 12,5 timer.
Det er denne her som jeg ikke kan finde ud af. Er der nogen som kan hjælpe?
Jeg er en ny bruger herinde og er her dels for at få noget inspiration og måske en gang imellem også få noget hjælp til de ting jeg ikke forstår.
Jeg har fx en opgave her, som jeg ikke rigtig kan komme videre med. Jeg kan desværre ikke vise figuren som hører til opgaven.
Ovenstående figur viser dagens længde i Manilla i Filipperne. Der gælder med god tilnærmelse, at
f(x) = 0.84*sin(0.017x-1.30)+12.13, hvor f(x) er længden af dag nr. x.
Længden af dagen måles i timer, og den 1. januar er dag nr. 1.
a) Bestem længden af dag nr. 82.
Her har jeg sagt f(82) og fået resultatet til ca. 12,2 timer.
b) Bestem numrene på de dage, hvis længde er over 12,5 timer.
Det er denne her som jeg ikke kan finde ud af. Er der nogen som kan hjælpe?
Svar #3
02. februar 2008 af sophie_lg (Slettet)
Uha.. min lommeregner giver noget helt mærkeligt noget.
Jeg har selv prøvet at sige f(x) = 12,5 timer, men får to løsninger som siger x = 117,647*(@nl*pi+1.99273) or x = 117,647*(@nl*pi+0.878065)
Jeg bruger et CAS-værktøj = Ti-interactive.
Hmm.. så må jeg vel regne det ud i hånden istedet for at bruge solve. Er der nogen som kan hjælpe mig lidt? Ved ikke rigtig hvordan jeg kan løse den når sin også er med :S
Jeg har selv prøvet at sige f(x) = 12,5 timer, men får to løsninger som siger x = 117,647*(@nl*pi+1.99273) or x = 117,647*(@nl*pi+0.878065)
Jeg bruger et CAS-værktøj = Ti-interactive.
Hmm.. så må jeg vel regne det ud i hånden istedet for at bruge solve. Er der nogen som kan hjælpe mig lidt? Ved ikke rigtig hvordan jeg kan løse den når sin også er med :S
Skriv et svar til: mat. opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
