Kemi

opg. 6 i kemi2000 A2

17. august 2004 af Louise1985 (Slettet)
Hej...

Jeg sidder lige og er ved at regne opgave 6 i kemi 2000 A niveau 2 og har lidt problemer.

Ville høre om der var nogle der havde lavet den? -Så kunne jeg fortælle hvor det går galt... Har regnet de a, b, c rigtigt med det går galt i stykke d...

Håber nogle vil hjælpe.

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. august 2004 af frodo (Slettet)

Har lavet den.. Hvad er das Problem?

Svar #2
17. august 2004 af Louise1985 (Slettet)

Altså ved ikke helt hvad problemet er, men får et forkert resultat i stykke d.

Før:
Jeg bruger idealgas loven og isolerer n (stofmængden) og indsætter så værdierne. Altså de 0,212bar, de 65,3L, 293,15K og gaskonstanten. Jeg får 0,568mol.
Efter:
Det samme gøres for efter, bare hvor jeg bruger de 0,154bar og de 310,15K. Jeg får 0,389mol

SÅ trækker jeg efter fra før og får 0,179mol men facit listen siger 0,118mol.

Har også problemer i de andre delstykker, men vi starter lige her :O)

Svar #3
17. august 2004 af Louise1985 (Slettet)

Er forresten ikke helt sikker på at jeg har ret i mit svar i b.. Jeg har skrevet at noget af det bliver i lungerne, så man ånder mere und end ind... Er det noget i den stil?

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. august 2004 af frodo (Slettet)

under B, kan man sige at trykket ikke har ændret sig, det har temperaturen derimod, hvorfor volumenet vil ændres..

Svar #5
17. august 2004 af Louise1985 (Slettet)

OK tak
Ved du det med opgave d???

Brugbart svar (0)

Svar #6
17. august 2004 af frodo (Slettet)

og mht. d), har du forhåbentlig under c), fået at indåndingsluftens volumen er 58,39 L.. Det er der du har lavet en fejl!!

Svar #7
17. august 2004 af Louise1985 (Slettet)

Jeg HAR fået 58,4L under c så det ekan ikke være der det er gået galt...?

Brugbart svar (0)

Svar #8
17. august 2004 af frodo (Slettet)

men du skrev bare du brugte den samme volumen for hhv. ind- og udåndingsluft.

Svar #9
17. august 2004 af Louise1985 (Slettet)

Hm gud jja det er da rigtigt... Jeg brugte de 65,3L i både før og efter. Ups. Prøver lige at regne det ud og se om jeg får det rigitge :O)

Brugbart svar (0)

Svar #10
17. august 2004 af frodo (Slettet)

det burde du så gøre.. Så tager vi bare de andre problemer når du er klar..

Brugbart svar (0)

Svar #11
17. august 2004 af frodo (Slettet)

smutter lige et kvarter.. But I'll be back!!!

Svar #12
17. august 2004 af Louise1985 (Slettet)

nu har jeg brugt de 65,3L i før og 58,3 i efter og får det til at blive 0,188mol... men det skulle jo blive 0,118 ikke?

Svar #13
17. august 2004 af Louise1985 (Slettet)

Okay. jeg er også på vej ud af døren, så regner videre når jeg kommer hjem i aften. Håber du enten kan hjælpe der eller i morgen. (SKAL AFLEVERES TORSDAG).

Takker for din hjælp indtil videre :O)

Brugbart svar (0)

Svar #14
17. august 2004 af frodo (Slettet)

jo, 0,118 mol har jeg fået...

Har du taget højde for et temperaturskift??

Svar #15
17. august 2004 af Louise1985 (Slettet)

ja det kan du se i #2.. den ene ved 37 grader og den anden ved 20grader... forstår ikke at jeg ikke får det rigtige resultat!?

Brugbart svar (0)

Svar #16
17. august 2004 af frodo (Slettet)

det gør jeg heller ikk så..

Min udregning der således ud:

n(O2,før)=(0,212bar*58,39L)/(0,08314L*bar/mol*K*293,15K)=0,508 mol

n(O2,efter)=(0,154 bar*65,3L)/(0,08314L*baR/MOL*K*310,15K) = 0,39 mol

ser dine ikke sådan ud?

Svar #17
18. august 2004 af Louise1985 (Slettet)

jo det gør de... men det blev 0,188 da jeg trak dem fra hinanden. Har prøvet igen og nu blev det det rigtige jubiii :O) Så er det sikkert den samme fejl jeg har lavet i E, for det er helt det samme man skal gøre ikke?

Og i f skal man da ikke dele trykket af trykket af carbondioxid ved udånding med differensen af ud- og indåndingen af dioxygen ? Jeg får 0,05, men det passer jo heller ikke med facit listen... ih...

Håber du gider hjælpe igen igen :O)

Brugbart svar (0)

Svar #18
18. august 2004 af frodo (Slettet)

Mit regnestykke ser sådan ud:

RQ=(n(CO2,ud)-n/COS,ind))/n(O2,ind)-n(O2,ud))
idet den første del udtrykker den dannede mængde CO2, og den nederste del, den forbrugte mængde =O2, altså hhv. svaret fra opg. d og opg. e

Svar #19
18. august 2004 af Louise1985 (Slettet)

Du svarede ikke på om det var det samme som skulle i e som d?

Brugbart svar (0)

Svar #20
18. august 2004 af frodo (Slettet)

jo, bare omvendt. Du skal trække den indtagne mængde CO2 og trække fra den udskilte mængde CO2.

Forrige 1 2 Næste

Der er 32 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.