Matematik

2. gradsligning med parenteser

03. februar 2008 af josefine06 (Slettet)
Hej !

Jeg har virkelig brug for hjælp til at løse denne 2. gradsligning. Jeg har lidt problemer med parenteser.

(4x + 1)2 - (5x+2) (5x-2) = 0

Første parentes står i anden. Er der nogen som kan hjælpe mig med denne lille ligning. > Tak :)

*Josefine

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2008 af 887 (Slettet)

(4x + 1)^2=(4x + 1)(4x + 1)=16x^2+4x+4x+1

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. februar 2008 af 887 (Slettet)

(5x+2)*(5x-2)=25x^2-10x+5x-4

Svar #3
03. februar 2008 af josefine06 (Slettet)

Mange tak. Det var faktisk til at forstå.

Skriv et svar til: 2. gradsligning med parenteser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.