Matematik
Bestem overfladen
04. februar 2008 af
hollak (Slettet)
Nogen der kan hjælpe med at komme i gang?
En beholder der skal rumme 20 dm^3, er sammensat af en cylinder med bund og en halvkugle flade, der har samme radius som bunden af cylinderen. Det oplyses, at overfladen O(x) (dm)^3 for en sådan beholder som funktion af cylinderens radius x (dm) er givet ved:
O(x)= 13/3*pi*x^2+40/x
- Bestem overfladen, når radius i cylinderen er 2 dm, og bestem radius i den beholder, der har den mindste over flade.
skal jeg bruge denne formel?
O= 2*pi*r*h
En beholder der skal rumme 20 dm^3, er sammensat af en cylinder med bund og en halvkugle flade, der har samme radius som bunden af cylinderen. Det oplyses, at overfladen O(x) (dm)^3 for en sådan beholder som funktion af cylinderens radius x (dm) er givet ved:
O(x)= 13/3*pi*x^2+40/x
- Bestem overfladen, når radius i cylinderen er 2 dm, og bestem radius i den beholder, der har den mindste over flade.
skal jeg bruge denne formel?
O= 2*pi*r*h
Svar #1
04. februar 2008 af janko (Slettet)
mon ikke der finder svar på din opgave ved at se lidt her:
http://studieportalen.dk/Forums/Search.aspx?query=cylinderen&id=9
http://studieportalen.dk/Forums/Search.aspx?query=cylinderen&id=9
Skriv et svar til: Bestem overfladen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
