Matematik

Matematik Hjælp - Differentialregning

05. februar 2008 af mortenasm (Slettet)
Hej, er der ikke en venlig sjæl der gider hjælpe mig med en opgave. På forhånd TAK!:

Betragt funktionen med forskrift:
f(x)= x^3-4x+5 for -3<(ligmed)x<(ligmed)2

a) Bestem monotoniforholdene og de lokale ekstrema ved hjælp af differentialkvotienteten.
b) Bestem værdimængden for funktionen


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2008 af mathon

f'(x) = 3x^2-4

grænsen mellem monotoniintervallerne
er hvor

f'(x) = 0, hvoraf

3x^2-4 = 0

3x^2 = 4
x^2 = (4/3)

x = +-2/sqr(3) = +-(2sqr(3))/3.....osv.....

Skriv et svar til: Matematik Hjælp - Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.