Matematik

hjælp til ligning!!

05. februar 2008 af TineHR (Slettet)
hvordan skal man løse denne ligning,
så den giver x=2±v5:

x-1/x=4


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2008 af eightx2 (Slettet)

Gang med x.

x^2-1=4x

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. februar 2008 af Isomorphician

gang igennem med x

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2008 af mathon

x-(1/x)=4 og x forskellig fra 0.....gang med x

x^2-1=4x....reducer

x^2-4x-1=0....en 2.gradsligning, som du løser....

Svar #4
06. februar 2008 af TineHR (Slettet)

okay mange tak.

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. maj 2010 af Tef159 (Slettet)

Hvad bliver d?


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. maj 2010 af Isomorphician

d = (-4)2 - 4*1*(-1) = 16 + 4 = 20


Skriv et svar til: hjælp til ligning!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.