Matematik

Linenær Funktioner.

06. februar 2008 af Lydolph (Slettet)
Hej
Er kommet i det problem at jeg ikke kan huske hvordan man beregner skæringspunktet på to linenære funktioner?

I dette tilfælde: f(x)=45x+225 og g(x)=29x+401

Håber at finde hjælp her, Mvh

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2008 af Isomorphician

sæt de to funktioner lig hinanden

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. februar 2008 af mathon

i funktionsgrafers skæringspunkter har de to grafpunkter identiske koordinater

fx.
er
y_f = y_g
45x+225 = 29x+401, hvoraf skæringspunktets x-koordinat findes

16x = 176........

Skriv et svar til: Linenær Funktioner.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.