Matematik

Hjælp igen

06. februar 2008 af Als-fyr (Slettet)
Reklamen for FUN appelsiner består af 1/12 af en flamingoappelsin med diameter 2,5m
Skrivens krumme overflade skal males orange, de halvcirkelformede sider males gule.
Hvor stort et areal skal der købes gul maling til? (det der er inden i appelsinen)

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2008 af mathon

2 halvcirkler = en hel cirkel

altså

areal: 0,25*pi*d^2 = 0,25*pi*(2,5 m)^2 = 4,90874 m^2 = ca. 5 m^2

Skriv et svar til: Hjælp igen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.