Matematik
Opgave 212.
06. februar 2008 af
Anything (Slettet)
Udregn funktionstilvæksten delta(y), når f(x)=2x^2-x og xo=3.
Hvordan regner man det uden hjælpemidler?
Hvordan regner man det uden hjælpemidler?
Svar #1
07. februar 2008 af tal-pædagog (Slettet)
?y er defineret til at være forskellen på to funktionsværdier taget i to punkter med afstand ?x, dvs:
?y = f(x0+?x)-f(x0)
så i dette tilfælde bliver dit ?y:
?y
= f(x0+?x)-f(x0)
= f(3+?x)-f(3) (indsætter x0=3)
= 2(3+?x)²-(3+?x)-[2*3²-3] (indsætter funktionsforskriften)
= 12*?x+2(?x)²-?x (har reduceret udtrykket)
med forbehold for sjuske/regnefejl.
?y = f(x0+?x)-f(x0)
så i dette tilfælde bliver dit ?y:
?y
= f(x0+?x)-f(x0)
= f(3+?x)-f(3) (indsætter x0=3)
= 2(3+?x)²-(3+?x)-[2*3²-3] (indsætter funktionsforskriften)
= 12*?x+2(?x)²-?x (har reduceret udtrykket)
med forbehold for sjuske/regnefejl.
Skriv et svar til: Opgave 212.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
