Matematik
integral og 2 ubekendte
06. februar 2008 af
Janno (Slettet)
Hejsa...
Jeg nørkler med en opgave jeg ikke kan få has på, håber nogen kan give mig et hint/spark i rette retning.
f(x) = integralet 2at+b dt med nedre grænse 2 og øvre grænse x. Jeg skal finde a og b, som er reelle tal.
f(0)=0 og f(1) = -1
Jeg beregner integralerne og finder 2 udtryk :
ax^2-4a
bx-2b
Hvad gør jeg nu og er det iøvrigt korrekt( de 2 udtryk )
Jeg nørkler med en opgave jeg ikke kan få has på, håber nogen kan give mig et hint/spark i rette retning.
f(x) = integralet 2at+b dt med nedre grænse 2 og øvre grænse x. Jeg skal finde a og b, som er reelle tal.
f(0)=0 og f(1) = -1
Jeg beregner integralerne og finder 2 udtryk :
ax^2-4a
bx-2b
Hvad gør jeg nu og er det iøvrigt korrekt( de 2 udtryk )
Svar #1
06. februar 2008 af peter lind
En stamfunktion til 2at+b er at^2+bt = g(t)
Dette giver f(x) = g(x)-g(2). f(0) = g(0)-g(2), f(1) = g(1)-g(2)
Dette giver f(x) = g(x)-g(2). f(0) = g(0)-g(2), f(1) = g(1)-g(2)
Svar #2
06. februar 2008 af Janno (Slettet)
Jeg må indrømme at jeg ikke forstår dit svar, sorry..
Jeg havde det indtryk at man skulle beregne de 2 integraler og man derved ville få 2 ligninger med 2 ubekendte ? Det var hvad jeg fik fat i under timen. Men er det noget sludder da ?
Når du skriver at "en" stamfunktion er lig med at^2+bt = g(t) , hvad mener du så med det ?
Jeg havde det indtryk at man skulle beregne de 2 integraler og man derved ville få 2 ligninger med 2 ubekendte ? Det var hvad jeg fik fat i under timen. Men er det noget sludder da ?
Når du skriver at "en" stamfunktion er lig med at^2+bt = g(t) , hvad mener du så med det ?
Skriv et svar til: integral og 2 ubekendte
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
