Fysik

Beregningen af spændingsfaldet

06. februar 2008 af augobaugo (Slettet)
Kære mennesker.

jeg har nogle problemer med en opgave i min fysik bog.

opgaven lyder:

en modstand har resistansen 10 ohm. beregn spændingsfaldet over modstanden og strømmen gennem den i følgende tre situationer, hvor vi sætter batteriernes indre resistans til nul:

A) modstanden tilsluttes et batteri med en elektromotorisk kraft på 1,5 V.

B) to 1,5 V's batterier kobles i serie, og modstanden tilsluttes.

C) to 1,5 V´s batterier kobles parallelt, og modstanden tilsluttes.

Jeg håber virkelig i kan hjælpe mig. I er mit sidste håb!

Venlig Hilsen,
Augobaugo

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2008 af mathon

A)
Uy = 1,5 V

I = (1,5 V)/(10 Ohm) = (1,5 Ohm*A)/(10 Ohm) = 0,15 A

B)
Uy =2* 1,5 V = 3 V

I = (3 V)/(10 Ohm) = (3 Ohm*A)/(10 Ohm) = 0,3 A

C)
som i A)
parallelkoblingen af to 1,5 V´s elementer er blot en strømkilde med dobbelt ladning

Svar #2
07. februar 2008 af augobaugo (Slettet)

MANGE TAK!! Du har reddet min dag!

Skriv et svar til: Beregningen af spændingsfaldet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.