Matematik
hjælp til opgave
07. februar 2008 af
kim19 (Slettet)
f(x) = 3x-2 og g(x)=2x^2-2x+2
f(g(x))=2x^2-2x+2 =
hvad gør jeg her fra?
håber en kan hjælpe.
Tak
f(g(x))=2x^2-2x+2 =
hvad gør jeg her fra?
håber en kan hjælpe.
Tak
Svar #1
07. februar 2008 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
Jamen det afhænger sandelig da af hvad du skal! Hvis du skal bestemme f(g(x)), har du ikke gjort det korrekt.
f(x) = 3x-2
g(x) = 2x²-2x+2
Så er
f(g(x)) = 3(2x²-2x+2)-2 = 6x²-6x+6-2 = 2(3x²-3x+2)
Jamen det afhænger sandelig da af hvad du skal! Hvis du skal bestemme f(g(x)), har du ikke gjort det korrekt.
f(x) = 3x-2
g(x) = 2x²-2x+2
Så er
f(g(x)) = 3(2x²-2x+2)-2 = 6x²-6x+6-2 = 2(3x²-3x+2)
Svar #3
07. februar 2008 af kim19 (Slettet)
forstår ikke hvordan man kan se ar det er 3 man skal gane ind og -2 men skal sætte uden for parentesen ?
Svar #4
07. februar 2008 af Dominik Hasek (Slettet)
#3:
Jamen der står jo f(g(x)), så det svarer til at erstatte x med g(x) i udtrykket for f(x). Altså
f(g(x)) = f(2x²-2x+2) = 3(2x²-2x+2)-2
Jamen der står jo f(g(x)), så det svarer til at erstatte x med g(x) i udtrykket for f(x). Altså
f(g(x)) = f(2x²-2x+2) = 3(2x²-2x+2)-2
Skriv et svar til: hjælp til opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
