Matematik

Vil du hjælpe mig med at reducere denne?

07. februar 2008 af Piratelife1 (Slettet)
Jeg har brug lidt for hjælp.
Jeg er kommet lidt i tvivl om hvordan jeg skal reducere denne:

(a-b)^2+(a-b)(a+b)-a^2


Skal jeg ikke først gange parenteserne, i midten, sammen?

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2008 af Sherwood (Slettet)

Brug dine kvadratsætninger.

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. februar 2008 af .:Tarzan:. (Slettet)

(a-b)^2+(a-b)(a+b)-a^2
(a-b)(a-b) + (a-b)(a+b) - a^2
a^2-ab-ba+b^2+a^2+ab-ba-b^2-a^2
a^2 - 2ba^2

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. februar 2008 af hackerjohn (Slettet)

som #1 siger... kvadratsætnigerne..

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. februar 2008 af Sherwood (Slettet)

#2 Det er ikke helt rigtigt Mia.

(a-b)^2+(a-b)(a+b)-a^2
=
a^2+b^2-2ab+a^2-b^2-a^2
=
a^2-2ab

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. februar 2008 af .:Tarzan:. (Slettet)

0#
Kig også her:
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=349692
Parentesregler:
a + (b - c + d) = a + b - c + d
a - (-b + c - d) = a + b - c + d
a * (b - c + d) = a * b - a * c + a *d
(a + b) * (c - d) = a * c - a * d + b * c - b * d

(a +b)^2 = (a + b) * (a + b) = a^2 + b^2 + 2ab
(a - b)^2 = (a - b) * (a - b) = a^2 + b^2 - 2ab

(a + b) * (a - b) = a^2 - b^2

#4
Jeg regner lige efter igen.

Brugbart svar (0)

Svar #6
07. februar 2008 af .:Tarzan:. (Slettet)

hm, man skal da også gange ind i parentesen her (a-b)(a+b)

Brugbart svar (0)

Svar #7
07. februar 2008 af .:Tarzan:. (Slettet)

sorry, jeg har fundet fejlen. Men resultatet var rigtigt ;)

Svar #8
07. februar 2008 af Piratelife1 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen - jeg har så bare ganget parenteserne sammen først og senere kvadratsætningerne, men kan se at i fik samme resultat som jeg.

#5 - Tak for det gode link! Det er virkelig godt.

Skriv et svar til: Vil du hjælpe mig med at reducere denne?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.