Matematik

Differentiering af Wronski

07. februar 2008 af Humannoname (Slettet)
Hej alle!

Jeg skal differentiere Wronski-determinanten W1= f(x)*k*cos(kx)-f'(x)*sin(kx). Jeg skal differentiere W1 for at vise at den giver 0.
Håber at der er nogen der kan hjælpe lidt med mellemregningerne :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2008 af mathon

W1= f(x)*k*cos(kx)-f'(x)*sin(kx)

W1' = f'(x)*k*cos(kx)-f(x)*k^2*sin(kx) -(f''(x)*sin(kx) + f'(x)*k*cos(kx))

W1' = f'(x)*k*cos(kx)-f(x)*k^2*sin(kx) -f''(x)*sin(kx) - f'(x)*k*cos(kx)

W1' = -f(x)k^2*sin(kx) - f''(x)*sin(kx) = -(k^2*f(x)+f''(x))sin(kx)


Skriv et svar til: Differentiering af Wronski

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.