Fysik

hastighed og strækning

10. februar 2008 af do-zap (Slettet)
jeg kan ikke finde ud af hvordan jeg skal regne denne opg.

et objekt falder fra et tårn, det opnår en fart på 94km/h lige inden det rammer jorden. hvor højt er tårnet


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2008 af mathon

konstant voksende bevægelse, dvs. med konstant acceleration

v = 94 km/h = (94/3,6) m/s = 26,1111 m/s


2*a*s = v^2-vo^2, med a = g og vo = 0

2*g*s = v^2

s = v^2/(2g)

s = (26,1111 m/s)^2/(2*9,82 m/s^2) = 34,7144 m

Svar #2
10. februar 2008 af do-zap (Slettet)

okay mange tak!

Svar #3
10. februar 2008 af do-zap (Slettet)

jeg forstår ikke (94/3,6) m/s hvorfor 3,6 ?

Svar #4
10. februar 2008 af do-zap (Slettet)

hov har forstået det

Skriv et svar til: hastighed og strækning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.