Matematik

Differentiering

10. februar 2008 af Nyx84 (Slettet)
Hvordan differentierer man denne?

f(x)= ln(3x-1)+2x

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2008 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Det er en sammensat funktion. Lad g(x) = ln(x) og h(x) = 3x-1. Så er

f(x) = g(h(x)) + 2x

Svar #2
10. februar 2008 af Nyx84 (Slettet)

Hm..ja.. g´(x) = 1/(3x-1) og h´(x)=3
Er (g o h)´(x) så = (1/(3x-1)) *3 + 2? ..syns bare ik det passer

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. februar 2008 af mathon

#1 fulgt op:

f(x) = g(h(x)) + 2x

f'(x) = g'(h(x))*h'(x) + 2

f'(x) = g'(3x-1)*3 + 2

f'(x) = 1/(3x-1)*3 + 2

f'(x) = 3/(3x-1) + 2

Svar #4
10. februar 2008 af Nyx84 (Slettet)

Det får jeg også..nu har jeg tilfældigvis facit og det siger :
f´(x)= -6x+3/3x-1..kan du få det?..jeg kan ik..selv om jeg sætter på fælles brøkstreg

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. februar 2008 af mathon

f'(x) = 3/(3x-1) + 2 = (6x+1)/(3x-1)

Svar #6
10. februar 2008 af Nyx84 (Slettet)

Ja..det får jeg også..der må være fejl i facitlisten..er ik første gang..kan ik se, at det sku være forkert ihvertfald..

Skriv et svar til: Differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.