Matematik

matematik opg

11. februar 2008 af christian Thøgersen (Slettet)
hej alle
tænkte på om der var nogle der kunne hjælpe med disse ligninger:

1) bestem c så ligningen x^2 + 4x + c= 0 netop har en løsning.

2) bestem løsningen til ligningssystemet
3x+4y=10
4x - 3y = 5

3) reducere udtrykket 3(p+q)^2 - 6p(q-p)

håber at der er nogle der vil hjælp på forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2008 af dnadan (Slettet)

1) Hvis andengradsligningen kun skal have en løsning, hvad er d så?

2)Benyt lige store koefficienters metode (gang den øverste med 4 og den nederst med 3 og træk derm herefter fra hinanden og løs ligningen med hensyn til y, hvorefter x kan findes ved indsættelse i en af dine to ligninger)

3)Gang parenteserne ud(kig på først kvadratsætning) og reducer her efter mest muligt.

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. februar 2008 af josemaria (Slettet)

1) hvis andengradspolynomiet skal have netop en løsning skal diskriminanten være lig nul.

2) 2 ligninger med to ubekendte: løses enten ved at isolere x eller y i den ene ligning og sætte den ind i den anden. Eller også kan determinantmetoden bruges.

3) Potens-parantes-multiplikation-addition

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. februar 2008 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
1) Ligningen har altid to løsninger, eftersom det er en andengradsligning! For én reel løsning, skal du bestemme c, således at diskriminanten for x²+4x+c bliver nul.

2) En mulig måde at løse det er, er ved at lægge 5 til begge sider af den nederste ligning; 4x-3y+5 = 10. Nu kan du sætte de to ligninger lig med hinanden og løse for den ene af variablene (som funktion af den anden). Derefter indsætter du det entop fundne i den nederste ligning og løser med hensyn til den anden variabel. Indsæt så dette i den første ligning for at finde værdien af den anden variabel.

3) Brug de velkendte regneregler. Der er intet mystisk i det.

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. februar 2008 af mathon

som anbefalet i #1's 2) ( men 4 og 3 taget omvendt)

I: 3x+4y=10..........ganges med 3
II: 4x-3y=5..........ganges med 4, hvoraf

II: 9x+12y=30
IV: 16x-12y=20.......II og III adderes

25x = 50

x = 2, som indsat i I: 3x+4y=10
giver
3*2+4y=10
4y = 4

y = 1

konklusion:
(x,y) =(2,1)

kontrolregning:
3x+4y = 3*2+4*1 = 10
4*2-3*1=5




Brugbart svar (0)

Svar #5
11. februar 2008 af frold (Slettet)

3'eren er da nem Thøger.. dit dovne barn

Skriv et svar til: matematik opg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.