Matematik

Funktion

12. februar 2008 af Nyx84 (Slettet)
En funktion f er givet ved forskriften:
f(x) = x+sinx

a) bestem f´(x)
b) Gør rede for, at ligningen f(x)=c har netop én løsning for alle c

Grafen for f, koordinatsystemets førsteakse og linjen x=a, a>0, afgrænser i første kvadrant en punktmængde M, der har et areal.
c) Bestem a, så arealet af M bliver 2

Hjælp!:-)

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. februar 2008 af mathon

a)
f´(x) = 1+cos(x)

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. februar 2008 af mathon

b)
skæring

argument_1:
f´(x) = 1+cos(x)>=0, hvorfor f(x) er monotont voksende og vil skære y = c uanset c's værdi


argument_2:
x + sin(x) = c eller

sin(x) = -x+c

grafen for g(x) = -x+c er, uanset c's værdi, en ret linje parallel med vinkelhalveringslinjen i 2. og 4. kvadrant, som vil have NETOP et skæringspunkt med grafen for y = sin(x), da -1<=sin(x)<=1 er en periodisk funktion med perioden 2pi

sin(x) = sin(xo+p*(2pi)), hvor p€Z

c) da f(x) skærer 1.aksen i (0,0); gælder

a
S(x+sin(x))dx = areal_M = 2
0

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. februar 2008 af mathon

pejlemærke:
0<a<2

Svar #4
12. februar 2008 af Nyx84 (Slettet)

Når jeg integrerer får jeg
1-1/2a^2 +cos(a), som så skal være =2. Er det rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. februar 2008 af mathon

a
S(x+sin(x))dx = (1/2)a^2-cos(a)-((1/2)0^2-cos(0)) = (1/2)a^2-cos(a)+1
0

Svar #6
12. februar 2008 af Nyx84 (Slettet)

IHH..jeg havde byttet om på øvre og nedre grænse..Jeg tror ikke, at jeg forstår pejlemærket. Hvorfor ved man, at 0<a<2?

Jeg kan ikke se, hvordan jeg løser
(1/2)a^2 -cos(a)+1 =2

Brugbart svar (0)

Svar #7
12. februar 2008 af mathon

(1/2)*a^2 - cos(a)+1 = 2 OG a>0

(1/2)*a^2-1 = cos(a)

sæt
h(x) = (1/2)*x^2-1
og
k(x) = cos(x), hvor a er erstattet af x af hensyn til indtegning på grafregner

løs ligningen h(x) = k(x) OG x>0 grafisk

Svar #8
12. februar 2008 af Nyx84 (Slettet)

Hvad får du a til?

Brugbart svar (0)

Svar #9
12. februar 2008 af mathon

a = 1,47817

Svar #10
12. februar 2008 af Nyx84 (Slettet)

Gør jeg også..tak..du er kanon. Er virkelig prisværdigt at du vil sidde og bruge tid på at hjælpe mig!:-)

Skriv et svar til: Funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.