Kemi
Kemisk ligevægt
12. februar 2008 af
andersbm (Slettet)
For ligevægten:
Ag2CO3(s)-><- Ag2O(s)+CO2(g)
har man bestemt to ligevægtkonstanter ved to temperaturer:
T=298 k K=3,16*10^-6
T=400 k K=1,41*10^-2
a) beregn deltaG standard ved hver af de to temperaturer..dette har jeg gjort.
b) beregn deltaH standard og deltaS standard for reaktion og kommenter resultaterne..
fik to positive resultater og derfor er reaktion endoterm og langt fra at være reversibel.
Der anbringes noget fast Ag2CO3 i en lufttom beholder med et volumen på 18 L og beholderen opvarmes til 400 k
c) beregn massen af den mængde Ag2CO3 der er spaltet npr ligevægten har indfundet sig..
kan man bare opskrive de to reaktionsbrøker ved 298k, 400 k og finde forskellen imellem dem ved at sige:
y=x^2/x og så isolere x således at denne bliver lig ligevægtskonstanten...så har man stofmængden og så dividere med den molare masse?
Ag2CO3(s)-><- Ag2O(s)+CO2(g)
har man bestemt to ligevægtkonstanter ved to temperaturer:
T=298 k K=3,16*10^-6
T=400 k K=1,41*10^-2
a) beregn deltaG standard ved hver af de to temperaturer..dette har jeg gjort.
b) beregn deltaH standard og deltaS standard for reaktion og kommenter resultaterne..
fik to positive resultater og derfor er reaktion endoterm og langt fra at være reversibel.
Der anbringes noget fast Ag2CO3 i en lufttom beholder med et volumen på 18 L og beholderen opvarmes til 400 k
c) beregn massen af den mængde Ag2CO3 der er spaltet npr ligevægten har indfundet sig..
kan man bare opskrive de to reaktionsbrøker ved 298k, 400 k og finde forskellen imellem dem ved at sige:
y=x^2/x og så isolere x således at denne bliver lig ligevægtskonstanten...så har man stofmængden og så dividere med den molare masse?
Skriv et svar til: Kemisk ligevægt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
