Matematik
2. gradspolynomium
12. februar 2008 af
ThomasVolstrup (Slettet)
Opgaven lyder:
Om et andengradspolynomium f(x)=ax^2+bx+c oplyses at a=-5, samt at det har nulpunkterne -3 og -2.
a) Bestem arealet af det område mellem nulpunkterne, der afgrænses af grafen for f og førsteaksen.
Er ret lost, for ved ikke lige hvordan, jeg skal gribe den an :s Håber der er hjælp at hente ;)
Om et andengradspolynomium f(x)=ax^2+bx+c oplyses at a=-5, samt at det har nulpunkterne -3 og -2.
a) Bestem arealet af det område mellem nulpunkterne, der afgrænses af grafen for f og førsteaksen.
Er ret lost, for ved ikke lige hvordan, jeg skal gribe den an :s Håber der er hjælp at hente ;)
Svar #1
12. februar 2008 af mathon
f(x) = ax^2+bx+c = a(x-rod1)(x-rod2) = -5(x+3)(x+2) = -5x^2-25x-30
-2
S(-5x^2-25x-30)dx = det søgte areal
-3
-2
S(-5x^2-25x-30)dx = det søgte areal
-3
Svar #3
12. februar 2008 af ThomasVolstrup (Slettet)
Tror jeg har fundet ud af det :) Tak for hjælpen :)
Skriv et svar til: 2. gradspolynomium
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
