Matematik

skriv en ligning. Hjælp

13. februar 2008 af kim19 (Slettet)
En linje går gennem (2,5) og har hældningen 0,6.

Skriv en ligning for linjen på formen
ax+by+c=0

hvordan løser jeg denne opgave, er helt væk.
Håber en kan hjælpe, Tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. februar 2008 af mathon

alment:
en ret linje gennen Po(xo,yo) med hældningen a
har ligningen

y-yo = a(x-xo) eller
ax - y = axo-yo identisk med

ax+(-1)y+(yo-axo) = 0


Svar #2
13. februar 2008 af kim19 (Slettet)

forstår det ikke helt, hvad gør jeg så her fra ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. februar 2008 af mathon

ax + by + c = 0
ax+(-1)y+(yo-axo) = 0

a = 0,6
b = -1
c = (5-0,6*2)

Svar #4
13. februar 2008 af kim19 (Slettet)

Tak, forstår det sådan ok nu.

Skriv et svar til: skriv en ligning. Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.