Kemi
Jeg håber virkelig nogen kan hjælpe mig med disse opgaver samt udregningerne for dem. jeg har virkleig et problem her. please hjælp mig!!!
13. februar 2008 af
Gunner3 (Slettet)
Opgave 6.1
Opskriv strukturformler for følgende organiske stoffer :
a. 3-methylpentan
b. 2,3,4-trimethylhexan
c. 5-methyl-2-octan
d. 2-methyl-3-ethyl-1-heptan
e. 2,2-dimethyl-4-nonyn
Opgave 6.4
Færdiggør følgende reaktionsskemaer, idet du vælger sandsynlige reaktioner. Navngiv alle organiske stoffer blandt både reaktanter og produkter. Angiv endvidere i hvert tilfælde, hvilken reaktionstype, der er tale om.
a. CH3 – CH2 – CH = CH – CH3 + H2
b. CH3 – CH = CH2 + HCl
c. CH3 – CH2 – CHBr - CH3
Opgave 5.2
Beregn pH for følgende opløsninger ved 25 °C.
a. 0,0348 M NaOH.
b. 0,00236 M Ca(OH)2.
100 mL af hver af de to opløsninger blandes.
c. Beregn pH for bandingen.
Opskriv strukturformler for følgende organiske stoffer :
a. 3-methylpentan
b. 2,3,4-trimethylhexan
c. 5-methyl-2-octan
d. 2-methyl-3-ethyl-1-heptan
e. 2,2-dimethyl-4-nonyn
Opgave 6.4
Færdiggør følgende reaktionsskemaer, idet du vælger sandsynlige reaktioner. Navngiv alle organiske stoffer blandt både reaktanter og produkter. Angiv endvidere i hvert tilfælde, hvilken reaktionstype, der er tale om.
a. CH3 – CH2 – CH = CH – CH3 + H2
b. CH3 – CH = CH2 + HCl
c. CH3 – CH2 – CHBr - CH3
Opgave 5.2
Beregn pH for følgende opløsninger ved 25 °C.
a. 0,0348 M NaOH.
b. 0,00236 M Ca(OH)2.
100 mL af hver af de to opløsninger blandes.
c. Beregn pH for bandingen.
Svar #1
13. februar 2008 af mathon
a. 0,0348 M NaOH
NaOH er let opløselig og er fuldt ioniseret i vandig opløsning:
NaOH --> Na^(+) + OH^(-), hvorfor
[OH^(-)] = [NaOH] = 0,0348 M
pOH = -log([OH^(-)]) = -log(0,0348) = 1,45842
ved 25°C gælder pH + pOH = 14, hvoraf
pOH = 14 - 1,45842 = 12,5416 = ca. 12,5......
prøv så selv....
NaOH er let opløselig og er fuldt ioniseret i vandig opløsning:
NaOH --> Na^(+) + OH^(-), hvorfor
[OH^(-)] = [NaOH] = 0,0348 M
pOH = -log([OH^(-)]) = -log(0,0348) = 1,45842
ved 25°C gælder pH + pOH = 14, hvoraf
pOH = 14 - 1,45842 = 12,5416 = ca. 12,5......
prøv så selv....
Skriv et svar til: Jeg håber virkelig nogen kan hjælpe mig med disse opgaver samt udregningerne for dem. jeg har virkleig et problem her. please hjælp mig!!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
