Matematik
diffentialregning, grafisk løsning
13. februar 2008 af
martin232 (Slettet)
jeg har en funktion f(x)=3x-3
jeg skal løse den ved beregning og grafisk. Jeg har løst den ved beregning og får f´(x)=3, men hvordan løser man den grafisk?
og jeg har en anden der hedder f(x)=/sqrtx, som jeg har fået til 0,5x^(-(1/2), ville bare lige høre om det er rigtigt
jeg skal løse den ved beregning og grafisk. Jeg har løst den ved beregning og får f´(x)=3, men hvordan løser man den grafisk?
og jeg har en anden der hedder f(x)=/sqrtx, som jeg har fået til 0,5x^(-(1/2), ville bare lige høre om det er rigtigt
Svar #1
13. februar 2008 af Sentinox (Slettet)
f(x) = 3*x-3: Ja, du har ret i at f'(x)=3.
En grafisk løsning fås ved at finde hældningen på grafen vha. af grafen.
Brug gerne en lineal. At f'(x)=3, betyder at hver gang du går en enhed ud af x-aksen skal du gå tre op ad y-aksen.
Jeg er ikke helt klar over nummer to, har du f(x) = sqrt(x) eller f(x) = 1/sqrt(x)????
Ingen af disse kan løses lige så simpelt grafisk som de to andre, idet hældningen ikke er konstant, men afhænger af x.
//Sentinox
En grafisk løsning fås ved at finde hældningen på grafen vha. af grafen.
Brug gerne en lineal. At f'(x)=3, betyder at hver gang du går en enhed ud af x-aksen skal du gå tre op ad y-aksen.
Jeg er ikke helt klar over nummer to, har du f(x) = sqrt(x) eller f(x) = 1/sqrt(x)????
Ingen af disse kan løses lige så simpelt grafisk som de to andre, idet hældningen ikke er konstant, men afhænger af x.
//Sentinox
Svar #3
14. februar 2008 af Mandelbrot (Slettet)
f(x) = sqrt(x) = x^(0,5)
f'(x) = 1/(2x^(0,5)) = 0,5*x^(-0,5)
f'(x) = 1/(2x^(0,5)) = 0,5*x^(-0,5)
Skriv et svar til: diffentialregning, grafisk løsning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
