Matematik

Matematik HJÆLP...:(!!!!

22. august 2004 af hej (Slettet)
Hey.... jeg sidder og har virkelig problemer med opg for neden, og ved ikk hvordan jeg skal regne det ud...
håber at der er nogen der har bud på det....

opg. lyder således:

I et koordinatsystem med begyndelsespunkt 0 er en parabel graf for funktionen
f(x)=-1/2x^2+5.

1. Beregn koordinaterne til parablens skæringspunkter med koordinatsystemets 1. og 2. akse.
2. Beregn koordinaterne til parablens Toppunkt T.
3.Tegn ved hjælp af et passende antal støttepunkter grafen for parablen.

I samme koordinatsystem er der givet en linje L med ligningen
g(x)=2x+7
4. Beregn afstanden fra T til L.
5. Vis at linjen L rører parablen i netop ét punkt P og bestem dernæst P´s koordinater.
6. Bestem en ligning for den linje der går gennem begyndelsespunktet O, og som står vinkelret på L.

På forhånd tak.....



Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2004 af frodo (Slettet)

1) For at finde skæringen med x-aksen, sætter du f(x)=0, og løser denne andengrads ligning.
Og det der karakteriserer punkter på
2.-aksen, er at de alle har førstekoordinat = 0!

2) du bruger toppunktsformlen
T=(-b/2a,-d/4a) du må hellere slå den op, for jeg er ikke sikker på det er rigtigt.

3) ja, den siger sig selv. Tegn grafen for f

4) du bruger formlen for afstand fra et punkt til en linje.. Du må selv finde den. Lidt skal du jo lave.

5)sæt f(x)=g(X), du får da forhåbentlig kun en x-værdi, hvilket vil sige at der kun er et skæringspunkt.

6)du finder hældningskoefficienten for linjer der er ortogonale med L, der findes en formel!! og desuden kender du et punkt, med hældnigskoefficient og et punkt burde det væremuligt at bestemme ligningen!

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. august 2004 af tante_toffee (Slettet)

kan du ikke prøve at opskrive funktionsforskriften op igen, men med parenteser!! har lidt svært ved at greje den ellers...

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. august 2004 af tante_toffee (Slettet)

doesn't matter... hør på hvad frodo siger, kan kun tilslutte mig

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. august 2004 af frodo (Slettet)

(½x^2)+5 er det vel bare??

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. august 2004 af frodo (Slettet)

-½x^2 self.

Skriv et svar til: Matematik HJÆLP...:(!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.