Matematik

Hjælp til eksponentiel vækst

13. februar 2008 af DetNini (Slettet)
Jeg har funktionen f(x)=14,5*0,93^x, og skal beregne hvor mange procent funktionen reduceres med, når x vokser med 6. Jeg er lidt i tvivl om hvordan det nu er man gør. Jeg har både fået facit til 7%, men også 26% :-s

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. februar 2008 af mathon

yo = 14,5*0,93^xo

y = 14,5*0,93^(xo+6)=14,5*0,93^xo*0,93^6 = 0,93^6*(14,5*0,93^xo) = 0,93^6*yo

(y/yo) = 0,93^6 = 0,64699 = 64,699%

reduktion = (100-64,699)% = 35,301%


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. februar 2008 af mathon

se evt.
http://peecee.dk/upload/view/97785


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. februar 2008 af mathon

reduktion = (100-64,699)% = 35,301%
eller
(a^6-1)*100% = (0,93^6-1)*100% = -35,301%

Skriv et svar til: Hjælp til eksponentiel vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.