Matematik

Bestemmelse af p (rumgeometri)

14. februar 2008 af miemanta (Slettet)
Hvis man har et givet punkt A(2,-2,1) og en linje l giver ved parameterfremstillingen: (x,y,z)=1-2t, 1+t, 1+5t,og der på denne linje ligger et punkt som opfylder at vektor OP er vinkelret på vektor 0A - hvordan kan man så bestemme koordinatsættet til P? Og derfra beregne arealet af OAP?

Nogen forslag? jeg ved slet ikke hvordan jeg skal starte:)

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. februar 2008 af ibibib (Slettet)

Det er en god ide at skrive at punktet P ligger på linjen l.

Prikproduktet er nul:
OP·OA=0
(1-2t, 1+t, 1+5t)·(2,-2,1)=0
osv.


Svar #2
15. februar 2008 af miemanta (Slettet)

#1,
Jeg er ikke med..?

Svar #3
15. februar 2008 af miemanta (Slettet)

#1 mener du t=-1/4 el. t=1..? i så fald vil dette da give to punkter?

Svar #4
15. februar 2008 af miemanta (Slettet)

#3 hvis jeg bruger t=1 så får jeg et punkt (-1,2,6) - men hvad så med den anden værdi?

For at berene areal, skal jeg vel finde afstanden |AP|, |0A| og |0P| men hvordan gør man det?

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. februar 2008 af ibibib (Slettet)

Der er kun en løsning, t=1.

Du kender vektorernes koordinatsæt og så kan du beregne deres længder.

Svar #6
15. februar 2008 af miemanta (Slettet)

#5

vektorerne:

0A=(2,-2,1) og (0P)=(-1, 2,6) og afstanden |AP|=0????
Jeg kan slet ikke se hvordan jeg gør!?

Brugbart svar (0)

Svar #7
16. februar 2008 af ibibib (Slettet)

A=(2,-2,1)
P=(-1,2,6)

AP=(-1-2,2-(-2),6-1)

Svar #8
16. februar 2008 af miemanta (Slettet)

Nu er jeg med, tak for hjælpen.

Skriv et svar til: Bestemmelse af p (rumgeometri)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.