Matematik

Bestemt intergral

28. februar 2003 af Nes (Slettet)
Jeg skal integere denne funktion i intervalet [0,2]
f(x)=6x*0,4^x

jeg var startet med partiel integration, men jeg behøver lige et hint:-)

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2013 af c_aastrup

Partiel integration er vejen frem og når du regner i hånden ville jeg omskrive 0,4^x til formen .

Jeg ville bruge

For da er

lige til at regne ud.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. april 2013 af mathon

partiel integration

    ∫6x0,4x dx =  6x • (1/ln(0,4))•0,4x  -  (1/ln(0,4)) • ∫ 6•0,4x dx  =  x•(6/ln(0,4))•0,4x  -  (6/(ln2(0,4))•0,4x =

                                  (6/ln(0,4)) • (x - (1/ln(0,4)) • 0,4x              


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. april 2013 af c_aastrup

#2

Det var da lidt mere end et hint


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. april 2013 af mathon

 

           det var et hunt(ing the result)   :-)


Skriv et svar til: Bestemt intergral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.