Fysik

242 Cm henfald?!

16. februar 2008 af Junker69 (Slettet)
242 Cm benyttes som a-kilde. (alpha-kilde)

-opstil reaktionskema.

Hvad henfalder 242 Cm til?!



på forhånd tak [:

Mvh. CJ

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. februar 2008 af Lurch (Slettet)

Kom med et bud!
Prøv at overvej hvad alfa-henfald det er. Hvad sker der under alfa-henfald?

Svar #2
16. februar 2008 af Junker69 (Slettet)

Jamen har jo ingen idé.. derfor jeg spørger..

Det er det der med der udsendes en He kernen

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. februar 2008 af Lurch (Slettet)

præcis, se, så havde du jo en idé!
Tænk nu over at der ikke bare kan forsvinde nogle neutroner eller protoner ud i den blå luft (kernetallet er bevaret)


Svar #4
16. februar 2008 af Junker69 (Slettet)

jamen den her helium-4 kerne udsendes jo.. og så det noget med, at det nye stofs atomnummer er to lavere end før. Den oprindelige kerne deles i to kerner (moderkernen), datterkernen og Helium-4 kernen

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. februar 2008 af Lurch (Slettet)

præcis. så skal du bare skrive reaktionsskemaet. antallet af protoner og det samlede nukleontal (protoner+neutroner) skal også være det samme på begge sider af pilen

Svar #6
16. februar 2008 af Junker69 (Slettet)

ved du hvad Pu og Cm hedder med kommatal? kan ikke finde det nogen som helst steder og skal jo bruge det for at beregne Q-værdi etc.

Brugbart svar (0)

Svar #7
16. februar 2008 af Lurch (Slettet)

altså hvad deres masser er? Det må du kunne slå op i en databog, eller søge det på nettet. Ikke noget jeg lige har ved hånden eller kan i hovedet :)

Svar #8
16. februar 2008 af Junker69 (Slettet)

Ok .. det står bar heller ikke i databogen.. ved kun det hedder 242 Cm fra min opgave.. det står ikke engang i det periodiske system..

Det nuklid som alfapartiklen rammer.. Er det bare Pu ?

Svar #9
16. februar 2008 af Junker69 (Slettet)

eller kunne det være Am der har atomnummer 95 hvor de to andre har hhv. 94 og 96 .. ??

[:

Brugbart svar (0)

Svar #10
16. februar 2008 af Lurch (Slettet)

http://en.wikipedia.org/wiki/Curium
google og wikipedia er altid dine venner

Svar #11
16. februar 2008 af Junker69 (Slettet)

Mmh hvad skal jeg bruge det til ?

Brugbart svar (0)

Svar #12
16. februar 2008 af Lurch (Slettet)

der står alt hvad du skal vide om curium isotopet 242 Cm. Du er ikke interesseret i at vide hvad alfapartiklen rammer efter Cm er henfaldet. Det er ikke det der spørges efter i opgaven, men derimod HVAD 242Cm henfalder til.

Svar #13
16. februar 2008 af Junker69 (Slettet)

Hah.. jo der spørges om hvad alpha partiklen rammer..

"Bestem massen af det nuklid ALPHA PARTIKLEN RAMMER"....

Er bar i tvivl om hvilken partikel det så er..
Og inde på det link står der jo ikke noget om kammatallene som jeg faktisk har riiimel meget brug for for at kunne beregne Q-værdi etc ellers ender det jo med at blive 0 og det stemmer ikke hel

Brugbart svar (0)

Svar #14
16. februar 2008 af Lurch (Slettet)

Det var ikke det sprøgsmål du stilte i dit indlæg:
242 Cm benyttes som a-kilde. (alpha-kilde)

-opstil reaktionskema.

Hvad henfalder 242 Cm til?!

HVis du skal udtale dig om massen af noget som den udsendte kerne rammer, må der mangle nogle oplysninger.

Svar #15
16. februar 2008 af Junker69 (Slettet)

Jeg HAR jo fået svar på hvad den henfalder til.. Nyt spørgsmål = Hvordan bestemmes massen af det nuklid ALPHA PARTIKLEN RAMMER....

og jo mener også der mangler oplysninger da der jo ingen kommatal er nogen stder hvilket jeg skla bruge til Q-værdi beregning etc


Brugbart svar (0)

Svar #16
16. februar 2008 af Lurch (Slettet)

ahh ok.
Jeg tror dog ikke helt jeg forstår spørgsmålet. Massen af det nukleid alfa partiklen rammer? CM udsender en alfa partikel, som derefter rammer en anden partikel? Hvis du skal svare på hvad massen af den partikel er, må der være nogle flere oplysninger

Svar #17
16. februar 2008 af Junker69 (Slettet)

jo men det er noget med " en a-partikel,der kastes tilbage ved et stød mod en atomkerne, vil efter stødet have den kinetiske energi -
Ekin=E0*(M-m/M+m)^2
E0=979, Ekin=244. m er a-prtiklens masse og M er massen af atomkernen der rammes.

Jeg har sat det ind i formlen etc. men mit program vil ikke regne det ud (TI-Interactive?)

Svar #18
16. februar 2008 af Junker69 (Slettet)

Nu får jeg massen til at være 11.9833..
det er der ikk noget grundstof der har?

Er det en isotop af bor ?

Brugbart svar (0)

Svar #19
16. februar 2008 af Jerslev (Slettet)

#18: Det kunne også være carbon.

Brugbart svar (0)

Svar #20
16. februar 2008 af Lurch (Slettet)

Hvis du runder af til to betydende cifre, så er det 12, som er carbon, som Jerslev skriver.

Et lille tiop til næste gang du stiller en opgave: skriv HELE opgaven med alle de tilhørende oplysninger når du vil have hjælp. Det sparer både dig selv og os andre en masse forvirring

Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.