Kemi

Antal ml HCl

17. februar 2008 af Yinyang (Slettet)
Hej. Håber nogen venlige sjæle vil hjælpe mig med flg opgave:

En 0,5 M saltsyreopløsning fremstiles ud fra koncentreret saltsyre (37% w/w, densitet 1,19 g/mL) og standardiseres.

Beregn antal mL koncentreret HCl som skal anvendes til fremstilling af 1000 mL 0,5 M saltsyreopløsning.

Tak på forhånd!

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2008 af mathon

n = V*c = V*(d/M) = V*(1190 g/L)/(36,5 g/mol)) = V*(32,6027 mol/L) = V*(32,6027 mmol/mL)

(1000 mL)*(0,5 mmol/mL) = 500 mmol

n_1 = n_2

V*(32,6027 mmol/mL) = 500 mmol

V = (500 mmol)/(32,6027 mmol/mL) = 15,3361 mL = ca. 15,3 mL

Skriv et svar til: Antal ml HCl

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.