Matematik

Differentialregning .. Hjælp . s:

17. februar 2008 af Skumfidusen1 (Slettet)
Sidder med den her mat-opg., hvor jeg skal regne noget differentialregning/eksponentialregning ..

Ved starten af et forsøg måles 36600 impulser pr. min. fra et radioaktivt præparat, og 180 sek. senere måles 4200 impulser.

a) Beregn stoffets halveringstid.
b) Hvornår er der kun 2% tilbage af den oprindelige mængde radioaktive kerner?

- Nogen, der kan hjælpe ? s:

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Du har givet 2 punkter for din funktion:
(0,36600) og (180,4200). Du har en formel til at udregne a-værdien for en eksponentielt aftagende funktion (jeg kan ikke lige huske den på stående fod). Vha. denne værdi udregnes halveringstiden.

Til opgave b indsætter du blot 0,02*36600 som din y-værdi og finder den tilsvarende x-værdi.

Svar #2
17. februar 2008 af Skumfidusen1 (Slettet)

Asså var nemlig nået til den der formel til beregning af a, men det her problemet ligger . s:
Kan ikk finde ud af, hvordan formlen er.
- I facitlisten i bogen står der noget med a=180rod af 4200/36600.. Kan godt finde ud af, hvor tallene kommer fra, men kan ikk forstå, hvorfor de skal stå der. s:

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. februar 2008 af Jerslev (Slettet)

#2: Den må stå et sted i din bog under et afsnit om eksponentialfunktioner. Såvidt jeg husker hedder den noget lign:

a=(y2-y1)'ne rod af (x2/x1). I dit tilfælde altså:
a=(180-0)root(4200/36600). Den 180'ende rod af 4200/36600. Det passer også med facitlisten.

Svar #4
17. februar 2008 af Skumfidusen1 (Slettet)

Nåårh okey , nu begynder det her at give bar' en smule mere mening . (:
- Men hvordan kan det være , at du kan sætte 180 ind som en y-værdi ?
Er det ikk en x-værdi ?

Svar #5
17. februar 2008 af Skumfidusen1 (Slettet)

Okey, lige meget . Har lige fundet ud af det ..
Men tak for hjælpen . (:

Skriv et svar til: Differentialregning .. Hjælp . s:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.