Matematik

Hjæælp . s:

17. februar 2008 af Skumfidusen1 (Slettet)
Antallet af radioaktive kerner i et præparat er til et bestemt tidspunkt N(nul)=4,3*10^18, & henfaldskonstanten er k=0,038 (enheden er s^-1)
a) Opstil et udtryk for antallet N(t) af tilbageværende kerner til tidspunktet t (sek)
b) Beregn halveringstiden
c) Hvor mange kerner henfalder der pr. sek. til tidspunktet t=60 sek?

- Har lavet a & b:
a) N(t)=4,3*10^18*e^-0,038*t
b) 18,2 sek

men har svært ved c ..
Er der ikke nogen, der forklare mig det? s:

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2008 af mathon

N(t) = 4,3*10^18*e^(-0,038*t)

|dN|/dt = |N'(t)| = |-0,038*4,3*10^18*e^(-0,038*t)| = 1,634*10^17*e^(-0,038*t)

|N'(60)| = 1,634*10^17*e^(-0,038*60) = 1,67132*10^16

til tidspunktet t=60 sek henfalder 1,67132*10^16 kerner pr. sekund.

Svar #2
17. februar 2008 af Skumfidusen1 (Slettet)

Nåårh , på den måde . 1000 tak for hjælpen ! (:

Skriv et svar til: Hjæælp . s:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.