Matematik

En opgave om vktorer.

18. februar 2008 af 887 (Slettet)
Opgaven lyder således:

Vis, at punkterne A(-2,2), B(-1,-2), C(4,1) og D(3,5) udspænder et parallelogram. Find den spidse vinkel mellem dets diagonaler.

Er altså helt lost og håber på lidt hjælp. Viser jeg ikke at punkterne udspændet et parallelogram idet jeg tegner det?

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2008 af dnadan (Slettet)

Find vektorene: AB, BC, CD, DA og vis at disse parvis er parallele og har samme længde.
(såfremt der altså er tale om parallelogrammet ABCD)

Svar #2
18. februar 2008 af 887 (Slettet)

Kan du give et eksempel på det første? Altså vektor AB?

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. februar 2008 af dnadan (Slettet)

Slå op i din bog, så vil du se, at en vektor mellem to punkter findes ved:
vektor_AB= (b1-a1,b2-a2)

Såfremt du har TI- Interactive kan formlerne findes på:
http://peecee.dk/upload/view/98436
(side 5)

Svar #4
18. februar 2008 af 887 (Slettet)

Om så går jeg ellers bare i krig, tak for hjælpen!

Svar #5
18. februar 2008 af 887 (Slettet)

Det e rlige et problem: Hvordan viser jeg at de parvis er parallele!?

Brugbart svar (0)

Svar #6
18. februar 2008 af Isomorphician

a||b hvis:
b = (a.b)/(|a|^2) . a

Svar #7
18. februar 2008 af 887 (Slettet)

det er jo rent slavearbejde :-)

Brugbart svar (0)

Svar #8
18. februar 2008 af Isomorphician

du kunne også bare se vektorerne som en linje og se på hældningskoefficienten

Svar #9
18. februar 2008 af 887 (Slettet)

Nå JA! FInder da bare deres hældning! Takker! :)

Svar #10
18. februar 2008 af 887 (Slettet)

p=m/V siger det dig noget?

Svar #11
18. februar 2008 af 887 (Slettet)

Ignorer #10 forkert indlæg :P

Brugbart svar (0)

Svar #12
19. februar 2008 af dnadan (Slettet)

#9 lettere ville være:
hvis vektor_AB=vektor_CD*k
er de paralelle.

Skriv et svar til: En opgave om vktorer.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.